A visitor centre serving the needs of a specialist garden created by the Royal Horticultural Society, managing over 120,000 visitors per year and providing lecture, restaurant, toilet, shop, plant sales, and caretakers accommodation.

Set remotely from infrastructure in open countryside, the centre uses passive design measures to create a low energy building. Key strategies employed include the use of natural ventilation, careful building orientation and an energy management system that offers maximum control and efficiency.

Solar heated foyer spaces create buffer zones linking highly insulated cellular spaces which contain the

More >

  • http://www.fm-architects.co.uk/wp-content/uploads/2014/09/Rosemoor-4427-01.jpg
  • http://www.fm-architects.co.uk/wp-content/uploads/2014/09/Rosemoor-4427-01a.jpg
  • http://www.fm-architects.co.uk/wp-content/uploads/2014/09/Rosemoor-4427-01b.jpg
  • http://www.fm-architects.co.uk/wp-content/uploads/2014/09/Rosemoor-4427-02.jpg
  • http://www.fm-architects.co.uk/wp-content/uploads/2014/09/Rosemoor-4427-06.jpg
  • http://www.fm-architects.co.uk/wp-content/uploads/2014/09/Rosemoor-4427-07.jpg